Home | About Us | Contact
Categorii
Cautare

UNDERGRADUATE: Admitere licenta studii americane 2019-2022

PROGRAMUL DE LICENTA

STUDII AMERICANE

2019-2022

In sesiunea iulie 2019, sectia de Studii Americane va putea primi un numar total de 50 de studenti la ciclul de licenta/undergraduate (16 la buget si restul la taxa). Examenul de admitere va avea loc pe 21 iulie. Pentru orarul inscrierilor si informatii de ultima ora, va rugam sa verificati periodic site-ul oficial al Facultatii de Limbi si Literaturi Straine: http://lls.unibuc.ro/admitere/

 

Specializari:

- Programul de Studii Americane este singurul program pentru anii I-III din tara care cuprinde in aceasta specializare studiul unei a doua limbi, literaturi si culturi straine, ceea ce le ofera absolventilor sanse sporite pe piata muncii. In fiecare an, studentii nostri pot opta pentru una din limbile B aprobate pentru anul respectiv ca disciplina complementara (Franceza / Germana / Neerlandeza / Italiana / Portugheza / Spaniola / Catalana / Coreeana / Persana / Hindi / Rusa / Latina / Romana).

- Iti oferim un program interdisciplinar, variat si atractiv, organizat pe trei module: discipline fundamentale (limba engleze, literatura si cultura americana), discipline de specialitate axate pe studierea S.U.A. (de ex.: istorie, film si arte vizuale, cultura indienilor americani, cultura populara) si discipline complementare (limba si literatura spatiului cultural ales – altul decat cel american).

 

Corpul didactic:

- Majoritatea profesorilor au stagii de specializare in S.U.A.

- Cu sprijinul Comisiei Fulbright din Romania, se asigura in fiecare an prezenta a 1-2 profesori americani.

 

Dotari si relatii culturale:

- Studentii beneficiaza de biblioteca si dotarile Centrului de Studii Americane din Facultate, ale Comisiei Fulbright si ale Centrului Cultural al Ambasadei SUA si sunt antrenati in activitatile culturale organizate de acestea.

- Programul de studii americane are un site propriu (www.americanstudies.ro) si o pagina de Facebook: www.facebook.com/americanstudies.unibuc

- Programul are propria revista anuala de studii americane, prima de acest fel din Romania: www.intersections-journal.com.

- In fiecare an, studentii sunt invitati sa participe cu lucrari la conferinta studenteasca de studii americane, co-organizata impreuna cu Comisia Fulbright in Romania.

 

Orientare profesionala:

- Absolventii sectiei pot urma in continuare studii de masterat sau se pot angaja in diverse domenii ale vietii sociale, politice, culturale si economice care implica relatii cu Statele Unite, in institutii centrale de profil, organisme internationale, ambasade, organizatii non-guvernamentale, fundatii culturale, mass media, edituri si publicitate. Ei pot deveni si traducatori sau profesori de engleza in invatamantul primar si gimnazial, daca definitiveaza cu succes modulul psiho-pedagogic.

- Studentii efectueaza un stagiu de practica la institutii precum: Centrul Cultural al Ambasadei SUA, Comisia Fulbright pentru Romania, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul Cultural Roman, Asociatia Pro-Democratia, Centrul pentru Jurnalism Independent, Agentia de Monitorizare a Presei, Institutul pentru Studierea Crimelor Comunismului, Discovery Channel, Centrul de Limbi Straine Ariel, Centrul de Limbi Straine Britanica etc.

 

Mobilitati pentru studenti:

- Programul este competitiv cu programe similare din Europa si S.U.A.

- Studentii pot beneficia de burse Erasmus

- Studentii si absolventii pot beneficia de burse Fulbright.

 

Admiterea:

- Media de admitere la sectia de studii americane A se va face intre media generala a examenului de Bacalaureat si nota obtinuta in urma unei probe scrise de limba engleza.

- Proba scrisa va consta intr-un eseu pe o tema generala (nu literara). Mai precis, va fi un eseu argumentativ de 350 de cuvinte care va respecta cerintele pentru eseuri argumentative specificate in manualele de limba engleza studiate in timpul liceului (oricare din lista de manuale aprobata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului).   

Mai jos aveti exemple de subiecte pentru proba scrisa. Mai precis, aveti cate un exemplu din cele doua tipuri posibile de eseuri argumentative:

1. “opinion essay” si

2. “for and against essay”.

Mentionam ca in cadrul probei scrise veti primi DOAR UN SINGUR ESEU (fie “opinion essay”, fie “for and against essay”), iar tipul eseului va fi precizat in cerinta.

1) Write an argumentative essay (more precisely, an opinion essay) on the following topic: 

Studying abroad helps young people better understand different cultures.

Do not exceed 350 words.

2) Write an argumentative essay (more precisely, a for and against essay) on the following topic: 

What are the advantages and disadvantages of the internet?

Do not exceed 350 words.

 

Informatii suplimentare se pot obtine la:

- www.americanstudies.ro

- office@americanstudies.ro

- www.facebook.com/americanstudies.unibuc

- lls.unibuc.ro 

- Sau in persoana, la sediul nostru (de luni pana vineri, intre orele 10 si 16 – Centrul de Studii Americane, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Str. Pitar Mos, nr. 7-13, Sector 1, Bucuresti).

 « back to main page
Partenerii nostri: US Embassy | Fulbright Commission in Romania | English Department, Faculty of Foreign Languages,