Home | About Us | Contact
Categorii
Cautare

ADMISSIONS: Admitere licenta iulie 2017

INFORMATII SI EXEMPLE DE SUBIECTE PENTRU ADMITERE STUDII AMERICANE SESIUNEA IULIE 2017

 

Media de admitere la sectia de studii americane A se va face intre media generala a examenului de Bacalaureat si nota obtinuta in urma unei probe scrise de limba engleza. Nota minima obligatorie la proba scrisa este 5; nu se va face media cu nota de la Bacalaureat decat daca obtineti peste 5 la examenul de admitere; candidatii care obtin sub 5 la aceasta proba vor fi declarati respinsi.

Proba scrisa va consta intr-un eseu pe o tema generala (nu literara). Mai precis, va fi un eseu argumentativ de 350 de cuvinte care va respecta cerintele pentru eseuri argumentative specificate in manualele de limba engleza studiate in timpul liceului (oricare din lista de manuale aprobata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului). 

***In fiecare an, studiile americane intra in combinatie cu una dintre limbile B aprobate pentru anul respectiv ca disciplina complementara [disciplinele complementare vor fi afisate cel tarziu la sfarsitul lunii iunie pe site-ul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine: http://lls.unibuc.ro/].

 

Mai jos aveti exemple de subiecte pentru proba scrisa. Mai precis, aveti cate un exemplu din cele doua tipuri posibile de eseuri argumentative:

1. “opinion essay” si

2. “for and against essay”.

Mentionam ca in cadrul probei scrise veti primi DOAR UN SINGUR ESEU (fie “opinion essay”, fie “for and against essay”), iar tipul eseului va fi precizat in cerinta.

 

1) Write an argumentative essay (more precisely, an opinion essay) on the following topic: 

Studying abroad helps young people better understand different cultures.

Do not exceed 350 words.

 

2) Write an argumentative essay (more precisely, a for and against essay) on the following topic: 

What are the advantages and disadvantages of the internet?

Do not exceed 350 words.

 

BAREM:

-Se acorda un punct din oficiu.

-Se acorda  5 puncte pentru continut: relevanta continutului in raport de subiectul tratat, identificarea mai multor opinii pro si contra, exprimarea clara a propriei opinii, argumentarea propriei opinii, concluzie concisa.

- Se acorda 2 puncte pentru organizarea ideilor si inlantuirea lor logica in cele trei parti ale eseului: paragraful introductiv, sectiunea de baza, argumentativa si concluzia.

-Se acorda 2 puncte pentru folosirea unui vocabular nuantat si a unui stil adecvat subiectului tratat.

Deducerile pentru greseli de scriere, punctuatie si gramatica se vor face dupa urmatorul barem:

            -Se depuncteaza cu 0,25 folosirea gresita sau formarea gresita a timpurilor verbale, a verbelor modale si a diatezei pasive, nerespectarea regulilor de concordanta a timpurilor, folosirea gresita a infinitivului ca si a gerundului sau a participiului.

            -Se depuncteaza cu 0,15 puncte formele gresite de plural, folosirea necorespunzatoare a principalelor prepozitii din limba engleza, greselile de topica.

            -Se considera ca cinci greseli de ortografie se vor depuncta cu 0,10 puncte.

 

Atentie! Acest barem este orientativ si mai poate suferi usoare schimbari pana in luna iulie 2017.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la office@americanstudies.ro sau un mesaj pe pagina noastra de facebook: www.facebook.com/AmericanStudiesUnibuc.« back to main page
Partenerii nostri: US Embassy | Fulbright Commission in Romania | English Department, Faculty of Foreign Languages,