Home | About Us | Contact
Categorii
Cautare

GRADUATE: Masteratul de Studii Americane - Opinii de la fosti studenti

 „Masteratul de Studii Americane este, în opinia mea, singurul astfel de masterat competent din domeniul academic românesc, care dispune de profesori cu experienţă în studierea şi predarea culturii şi civilizaţiei americane. Disciplinele masteratului îmbină utilul cu plăcutul, şi variază ca domeniu de la studierea culturii cinematografice americane până la fenomenul cultural al discriminării sociale, reprezentând astfel o opţiune validă şi recomandată pentru o varietate de studenţi din mai multe domenii academice.”

 

Raluca Alelenei, Marketing Assistant IBM România (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2009-2011)

 *****

„Masterul de Studii Americane mi-a oferit şansa să cunosc şi să învăţ cât mai multe despre cultura şi istoria Statelor Unite, informaţii pe care nu le-aş fi aflat din oricare altă parte şi care astăzi îmi sunt de folos în activitatea mea. Studenţii au parte de cursuri interesante, diversitatea acestora mi-a dat şansa să îmi îmbogăţesc cultura generală şi să îmi argumentez mai bine ideile atunci când în discuţiile mele apare o temă legată de Statele Unite şi nu numai. 

Programul acesta este unul modern, cu o abordare modernă a cursurilor, cu profesori bine pregatiţi în sistemul de învăţământ superior românesc dar şi american. Recomand acest masterat tuturor studenţilor care doresc o abordare în stil american a unor studii într-o universitate românească.”

 

Luminiţa Postelnicu, Traducător limba engleză (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2009-2011)

 *****

 

„Masterul de Studii Americane este un spaţiu în care e cu adevărat binevenită gândirea critică şi creativă, ai aici parte de nişte discuţii şi perspective unice, şi de o mare oportunitate de a te dezvolta intelectual. Cursurile cu profesori nativi, dar şi cu profesori ce beneficiază de o vastă experienţă americană, crează un mediu modern şi plăcut pentru studiu, şi eşti încurajat cu adevărat să explorezi căile de cercetare ce-ţi plac, experienţele tale personale ajutând la îmbogăţirea perspectivelor ce se iau în discuţie la cursuri.”

 

Alexandra Mihai, freelancer / webdesigner (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2010-2012)

 *****

 

„Disciplinele studiate în cadrul programului de master Studii americane, prin diversitatea lor, reuşesc să faciliteze înţelegerea şi însuşirea unor cunoştinţe ce depăşesc nivelul de teorie; cursuri precum cele de leadership, marketing, istorie şi politică, comunicare în afaceri, studii de film, antropologie, globalizare, relaţii trans-atlantice, toate tratate în profunzime, îşi pot găsi cu uşurinţă aplicabilitatea în numeroase domenii pe piaţa muncii, oferind şansa de afirmare pe viitor în oricare dintre ramificaţiile disciplinelor de interes. 

Cerinţele şi sistemul de evaluare impun un ritm de studiu şi cercetare care confirmă faptul că programul este la standardele cele mai înalte din punct de vedere al calităţii educaţiei oferite.

Profesorii (atât cei americani, care predau la masteratul de Studii Americane datorită programului Fulbright, cât şi cei de naţionalitate română) încununează întreaga activitate atât prin dedicaţia şi pasiunea pentru subiectele prezentate, cât şi prin disciplina impusă într-un mod cu adevărat motivaţional.

Informaţiile la care au acces, evenimentele la care studenţii iau parte (conferinţe, petreceri studenţeşti tematice, sărbători specifice americane, election nights, seri dedicate filmului american şi nu numai), persoanele cu care vin în contact (din mediul academic autohton sau străin, din sfera diplomaăiei), toate participă la unicitatea şi totodată propulsarea imediată şi menţinerea Studiilor americane în topul programelor de masterat la nivel naţional.

Intreaga experienţă a studiilor americane, extrem de fructuoasă şi cu adevărat fascinantă, odată încheiată, îţi lasă impresia unei trăiri care cu greu poate fi eclipsată sau măcar egalată ulterior.” 

 

Irina Livia Trifu (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2010-2012)

*****

 

Programul masteratului de Studii Americane este proiectat pentru omul postmodern, dornic de a cunoaşte, de a dezbate şi de a evolua. Experienţa şi nivelul intelectual al profesorilor oferă şansa unor cursuri pline de informaţie, dar care provoacă şi obligă la curiozitate, lectură suplimentară şi o conexiune constantă cu ceea ce se întâmplă în lume. Dincolo de noţiunile teoretice, acest master este o oportunitate minunată de exersare a limbii engleze, un context perfect pentru dezvoltare personală şi de contact cu sistemul educaţional american. În opinia mea, Masteratul de Studii Americane reuşeşte să prezinte una dintre cele mai interesante colecţii de subiecte şi lecturi din sistemul academic românesc.”

 

Ioana Duţu (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2011-2013)

 *****

 

„Masterul de Studii Americane te transpune la nivel academic, dar şi la nivel personal în problemele şi dezbaterile cu care se confruntă lumea contemporană, oferind perspective multiple ale unor topic-uri de bază, cum ar fi aspecte legate de identitate, cultură, diversitate, globalizare, multiculturalism şi, în acelaşi timp, pune sub semnul întrebării tot ceea ce este considerat "tradiţional", "convenţional", "normal" sau făcând parte din canon, fie că este vorba despre literatură, politică, antropologie sau tot ce ţine de societate, fie ea americană, europeană sau româneascâ. Este o experienţă unică care îţi asigură drumul către dezvoltare personală şi în cadrul comunităţii din cadrul Studiilor Americane, din care fac parte profesori cu o instruire academică deosebită, care valorifică şi promovează fiecare student. Oportunităţile în cadrul unui astfel de masterat sunt numeroase, şi până la urmă, life-changing, pentru că un astfel de program reuşeşte să te formeze şi să te susţină ca individ menit să strălucească şi să aibă succes pe planuri multiple.”

 

Gregoria Petrea, Teaching Assistant Cambridge School of Bucharest (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2012-2014)

 *****

 

În ceea ce privesc noul, ineditul şi inovativul, masterul de Studii Americane se plasează la un nivel foarte înalt în domeniul educaţiei superioare din România. Niciun alt master nu poate oferi o asemenea deschidere largă a gândirii şi experienţelor educaţionale precum acest program. Prin intermediul profesorilor dedicaţi, a atenţiei la detalii şi a cursurilor inedite, ce tratează subiecte interesante şi din păcate rar întâlnite în România, acest master nu doar formează, dar şi accelerează gândirea studenţilor. Cuvântul de bază fiind "multiculturalism", masterul de Studii Americane integrează concepte şi idei din cultura americană, transpunându-le de asemenea în contextul culturii româneşti, pentru a analiza toate influenţele ce au intervenit în dezvoltarea celor două. Astfel, studentul nu dispune doar de o perspectivă amplă asupre civilizaţiei americane, dar şi asupra tuturor culturilor ce au contribuit peste ani la formarea acesteia. De asemena structura cursurilor le permite studenţilor să fie cu adevărat unici şi inovatori în selecţia şi prezentarea informaţiei, prin combinarea diverselor medii, precum filme, prezentări, discuţii, workshop-uri, etc. Aceste cursuri, cât şi profesorii programului de Studii Americane sunt elementele ce ajută studentul să-şi dezvolte un mod de a gândi superior structurii des întâlnite în România, în care profesorul prezintă iar studentul pur şi simplu ia notiţe. Punând accentul pe discuţii şi dezbateri, profesorii acestui program încurajează studenţii să gândească şi să participe la dialog în fiecare curs, sprijinindu-i şi permiţându-le să-şi dezvolte atât abilităţile în diverse domenii cât şi spiritul critic. 

 

Laura Silvaş (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2012-2014)

*****

 

„Masteratul de Studii Americane este un program educaţional complet din toate punctele de vedere. Consider că materiile acestui program sunt de o calitate excepţională datorită faptului că depăşeşc cu mult bariera canonică; de multe ori, aceasta a impus studenţilor un anumit mod de gândire, actualmente existând mult mai multă libertate de exprimare şi de interpretare, fapt ce aduce un plus cunoştinţelor noastre despre lumea ce ne înconjoară. Totodată, Statele Unite nu au fost nicicând mai dezbătute ca în cadrul acestui masterat, programul acoperind aspecte complexe de istorie şi literatură, introducând, în acelaşi timp, subiecte ce privesc arta vizuală, relaţiile inter-etnice, cultura nativilor americani, precum şi teme ample privind globalizarea şi multiculturalismul.

În opinia mea, modul de predare şi consiliere sunt impecabile, pregătirea profesională a îndrumătorilor este, pentru noi studenţii, un exemplu, un model de viaţă de care încercăm să „profităm” cât mai mult pentru a ne dezvolta profesional.

Acest masterat, prin specificul său, oferă, de asemenea, posibilitatea aducerii în prim plan a unor profesori străini a căror misiune este aceea de a ne orienta asupra dinamicii societăţii americane. De altfel, un asemenea program este oferit şi pe plan internaţional de o serie de universităţi de prestigiu. Pentru noi studenţii, o astfel de experienţă conferă enorme oportunităţi de realizare, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fapt ce reprezintă un real avantaj în clădirea unei cariere de succes.”

 

Anca Pirnoiu (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2012-2014)

 *****

 

„Masteratul de Studii Americane mi-a oferit oportunitatea de a aprofunda anumite domenii de interes dintr-o perspectivă interdisciplinară, pe care mi-am însuşit-o în proiectele de cercetare ulterioare. Dincolo de acumulările teoretice solide şi de formatul interdisciplinar, masteratul de Studii Americane a însemnat şi bucuria de a face parte dintr-o comunitate academică vie, conectată la cele mai recente teme de discuţie din mediul academic internaţional. Experienţa oferită de acest program a reprezentat un factor important în decizia mea de a continua studiile în cadrul Şcolii Doctorale de Studii Literare şi Culturale a Universităţii din Bucureşti, cu o teză de doctorat în domeniul literaturii americane.”  

 

Diana Benea, doctorand Şcoala Doctorală de Studii Literare şi Culturale, Universitatea din Bucureşti (studenta la Masteratul de Studii americane în promoţia 2008-2010)


 

 « back to main page
Partenerii nostri: US Embassy | Fulbright Commission in Romania | English Department, Faculty of Foreign Languages,