Home | About Us | Contact
Categorii
Cautare

ADMISSIONS: Admitere iulie 2013

 

EXEMPLE DE SUBIECTE PENTRU ADMITERE STUDII AMERICANE SESIUNEA IULIE 2013

 

Media de admitere la secţia de studii americane A se va face între media generala a examenului de Bacalaureat si nota obţinută în urma unei probe scrise de limba engleză. Proba scrisă va avea o durată de 1 ora si 30 de minute şi va consta într-un eseu pe o tema generală (nu literară). Mai precis, va fi un eseu argumentativ de 350 de cuvinte care va respecta cerinţele pentru eseuri argumentative specificate în manualele de limba engleză studiate în timpul liceului (oricare din lista de manuale aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului). 

***Anul acesta, studiile americane intră în combinaţie cu una dintre limbile B aprobate pentru anul 2013-2014 ca disciplină complementară [disciplinele complementare vor fi afisate cel tarziu la sfarsitul lunii aprilie 2013].

 

Mai jos aveti exemple de subiecte pentru proba scrisa. Mai precis, aveti cate un exemplu din cele doua tipuri posibile de eseuri argumentative:

1. “opinion essay” si

2. “for and against essay”.

Mentionam ca in cadrul probei scrise veti primi DOAR UN SINGUR ESEU (fie “opinion essay”, fie “for and against essay”), iar tipul eseului va fi precizat in cerinta.

 

1) Write an argumentative essay (more precisely, an opinion essay) on the following topic: 

Studying abroad helps young people better understand different cultures.

Do not exceed 350 words.

 

2) Write an argumentative essay (more precisely, a for and against essay) on the following topic: 

What are the advantages and disadvantages of the internet?

Do not exceed 350 words.

 

BAREM:

-Se acorda un punct din oficiu.

-Se acorda  5 puncte pentru continut: relevanta continutului in raport de subiectul tratat, identificarea mai multor opinii pro si contra, exprimarea clara a propriei opinii, argumentarea propriei opinii, concluzie concisa.

- Se acorda 2 puncte pentru organizarea ideilor si inlantuirea lor logica in cele trei parti ale eseului: paragraful introductiv, sectiunea de baza, argumentativa si concluzia.

-Se acorda 2 puncte pentru folosirea unui vocabular nuantat si a unui stil adecvat subiectului tratat.

Deducerile pentru greseli de scriere, punctuatie si gramatica se vor face dupa urmatorul barem:

                -Se depuncteaza cu 0,50 folosirea gresita sau formarea gresita a timpurilor verbale, a verbelor modale si a diatezei pasive, nerespectarea regulilor de concordanta a timpurilor, folosirea gresita a infinitivului ca si a gerundului sau a participiului.

                -Se depuncteaza cu 0,25 puncte formele gresite de plural, folosirea necorespunzatoare a principalelor prepozitii din limba engleza, greselile de topica.

                -Se considera ca cinci greseli de ortografie se vor depuncta cu 0,10 puncte.« back to main page
Partenerii nostri: US Embassy | Fulbright Commission in Romania | English Department, Faculty of Foreign Languages,